Skip to content

Wijkvereniging De Kruidenwijk - sinds 1984

"We willen de saamhorigheid van de kruidenwijk behouden"

Waarom een wijkvereniging?

Als we het woord “wijkvereniging”opzoeken in de Van Dale, dan zien we als verklaring: “Een vereniging van bewoners van een stadsbuurt voor het organiseren van activiteiten en voor het behartigen van gemeenschappelijke belangen”.
Dat laatste typeert inderdaad een wijk/ buurtvereniging. Groeperingen als deze sterven langzaam uit. Wie heeft er immers nog tijd voor anderen? We weten perfect wat er zich afspeelt aan de andere kant van de wereld, maar zelden hebben we notie van het wel en wee van onze buren. De maatschappelijke waarde die van een wijk/ buurtvereniging uitgaat, wordt vaak onderschat, doch niemand anders is in staat om de saamhorigheid van een gemeenschap te bevorderen en in stand te houden.

Lidmaatschap

Saamhorigheid. Daarom is wijkvereniging De Kruidenwijk opgericht in 1984, toen nog een kleine wijk in aanbouw. Tegenwoordig met ruim 6800 inwoners de grootste wijk in de gemeente Hellendoorn.

Wat kost het lidmaatschap en wat doet de wijkvereniging hier mee? De contributie bedraagt € 10,00 per jaar per huishouden. De contributie wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten.