Van de voorzitter

17 januari jongstleden hebben wij weer onze jaarlijkse vrijwilligersavond georganiseerd.Deze avond is er om onze hardwerkende en enthousiaste vrijwilligers te bedanken voor weer een jaar inzet.Daarnaast vinden wij dat de eventuele partners hier ook deel van uit mogen maken. Wij “lenen” namelijk met enige regelmaat de wederhelft. 

Om 19.00 uur stromen de vrijwilligers en aanhang, die zich hebben aangemeld, binnen.  Ik mag, als voorzitter, iedereen welkom heten onder het genot van een bakkie koffie en een klein woordje vooraf doen.

Wij zijn uiteraard geen professionele organisatie, maar bestaan doordat wij gebruik mogen maken van een mooi aantal maatschappelijk betrokken mensen. Verschillende mensen, verschillende inzichten, verschillende meningen. Dat is goed, want diversiteit laat ons bloeien.Wat uiteraard belangrijk is, is dat die geen geschillen worden. Het uitgangspunt, een prachtige activiteit voor de deelnemers en deelnemertjes, moet ook altijd het eindpunt zijn. Laten we ook dit jaar elkaar positief blijven benaderen.Dit kost namelijk net zo veel moeite als negatief doen, maar het levert je veel meer op.In het bestuur zitten wij uiteraard niet altijd direct op dezelfde lijn, maar door naar elkaar te luisteren en elkaars mening te respecteren, komen we er altijd uit.

Na het buffet, "want we verwennen onze mensen graag", is er even tijd voor een langer woord mijnerzijds. Wat volgt is een overzicht van zaken waar wij met elkaar druk mee bezig zijn geweest. Dit zijn zowel activiteiten als sociaal maatschappelijke zaken. Verschillend van aard, maar altijd de juiste voldoening opleverend.

Natuurlijk stoppen ook bij onze vereniging af en toe vrijwilligers. Afgelopen jaar hadden Jeanette en Henk Wiersema aangegeven te stoppen. Het bestuur vond dat dit, na 13 jaar belangeloze inzet, even een speciaal moment moest krijgen deze avond.Jeanette en Henk zijn naar voren geroepen en hebben als extra dank beide een heerlijk pakket lekkernijen gekregen. Dik verdiend! ook kiezen wij deze avond een vrijwilliger die zich afgelopen jaar opvallend positief heeft ingezet als vrijwilliger van het jaar.  Dit doen wij sinds 2009 en wij hebben inmiddels een mooi illuster rijtje: 

 2009 Ben Velthuis en Henk Voskes (†). 2010 Dinand ten Hove. 2011 Ria van der Heide(†). 2012 Albertine Zonnebeld, 2013 Arthur van der Woude, 2014 Pascal Havekes, 2015 Martine Otter, 2016 Wim van Luinen, 2017 Simone Rozendal, 2018 Cindy Pieterse.

Dan missen we er nog 1: Iemand die deze vanavond gelukkig ook aanwezig was, alweer een tijdje actief is, dusdanig opvallend dat het bestuur dus heeft besloten om deze persoon extra in de spotlights te zetten. Vrijwilligster van het jaar 2019 is geworden: Marjolein Reine! . Marjolein is voorzitster Kinderactiviteiten maakt deel uit van de vrijwilligers op de Pinkstermarkt, springt bij waar nodig, zit boordevol ideeën en heeft een uitgesproken mening. Maar kan gelukkig wel overtuigd worden met goede argumenten Marjolein, wij zijn blij met vrijwilligers zoals jou. Ga zo door! 

Na deze plechtigheden gaat de avond echt los.Eerst met een door Lisette Nijland georganiseerde jaren 80 quiz en daarna schroefde DJ Powerlight de sfeer naar een hoogtepunt. 

 Al met al een meer dan geslaagde en supergezellige avond. De saamhorigheid en de gezelligheid deze avond maken mij een meer dan trotse voorzitter.

Tot ziens in de Kruidenwijk! Marcel Otter

 

logo de kruidenwijk top

kulturhus

Wat vind je er ook