Henri AvereschMijn naam is Henri Averesch, 40 jaar, afkomstig uit Rijssen. Sinds november 2015 ben ik wijkagent van oa de Kruidenwijk. Verder bestaat mijn wijk uit Hulsen, Daarle, Daarlerveen en Marle. Ik volg hierbij Christina Maurits op, die vertrokken is naar Almelo.

Ik werk al geruime tijd binnen de politie, zo heb ik gewerkt in Almelo, Rijssen, Wierden en dus nu Nijverdal. Wijkagent ben ik sinds 7 jaar, voordat ik wijkagent werd in Nijverdal was ik werkzaam als wijkagent in Enter en omliggende buurtschappen. Ik ben minimaal 2 dagen in de wijk gepland als wijkagent voor de wijk, in de overige uren draai ik gewoon mee in de bereikbaarheidsdienst (tijdens vroege/late of nachtdiensten inkomende meldingen afhandelen), en ben ik lid vd voetbaleenheid wat inhoudt dat ik veelvuldig aan het werk ben bij voetbalwedstrijden van Heracles Almelo. Ik probeer met regelmaat aanwezig te zijn in de wijk, bij voorkeur op de fiets. Dit maakt ook de communicatie makkelijker, overigens zal ik waarschijnlijk op zaterdag 17 december 2016 met een collega weer aanwezig zijn op de jaarlijkse kerstmarkt op het Kuperserf.

Ik ben wijkagent geworden omdat ik wat verdieping zocht in het politiewerk. Wie zijn de mensen in de wijk, wat voor problemen hebben ze en hoe kun je gebruik maken van je netwerk om de juiste hulp te kunnen bieden. En hoe breng je elkaar in stelling vanuit het netwerk. Ik werk vooral samen met de gemeente Hellendoorn en de woningstichting. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers, van klachten over blaffende honden tot huislijke geweld, van burenproblemen tot drugsproblematiek. Ik zal het vast niet altijd iedereen naar de zin kunnen maken, dit is nu eenmaal inherent aan het politievak, belangen kunnen tegenovergesteld zijn. En dit geeft ook niet, zolang we maar in gesprek blijven.

De Kruidenwijk zie ik als een diverse wijk. Vooral in het begin bezig geweest met sociaal/psychische problematiek. Mensen die eigenlijk niet zelfstandig kunnen wonen maar dit zelf niet inzien. Hulp/advies geven aan de persoon zelf en/of de buurt is niet altijd makkelijk. Oplossingen kunnen niet zomaar uit de la getrokken worden. Samenwerking zoeken in het netwerk is dan essentieel, en het gaat niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk komen de mensen op een betere plek terecht, beter voor de omgeving, maar vooral beter voor henzelf.

Ik werk ook veel samen met Yvette Blaauwijkel, zij is de wijkagent jeugd vd gemeente Hellendoorn. De Kruidenwijk kent ook veel jeugd met daarbij de hangplekken. Ongeveer een half jaar geleden hebben een collega en ik de voorlichting gegeven over de whatsapp buurtpreventie. Een mooi initiatief waarbij de inwoners vd wijken zelf actief bij kunnen dragen een de veiligheid in de wijk. Vooropgesteld is wel dat het een burgerinitiatief is. Na de voorlichting laat de politie het project dan ook los in de zin van groepen aanmaken, groepen beheren en dergelijke. Ik zit zelf in de groep en kijk wel mee, maar bemoei me in de groepsapp zelf nergens mee tenzij ik in dienst ben en er een heterdaadmelding is. Het ligt voor de hand om de whatsapp groep voor meer te gebruiken dan verdachte situaties en woninginbraken,echter is wel mijn advies om je te houden aan de afspraken die gemaakt zijn.

Met vriendelijke groet,

Henri Averesch

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0900-8844

@WA_Nijverdal

logo de kruidenwijk top

kulturhus

Wat vind je er ook